Dorp en streek

Chatel

Het chalet “Les Oies" is gelegen in het Franse- Zwitserse grensdorpje Chatel.
Chatel is een authentiek Frans bergdorpje met ongeveer 1.200 inwoners. In de wintermaanden maakt Chatel deel uit van het ski gebied “les Portes du Soleil" en kan dan tot 17.500 vakantiegangers herbergen. Het skigebied bestaat uit een aaneengesloten gebied van vier Zwitserse dorpjes en vijf Fransen dorpjes. Samen vormen deze dorpen een skigebied dat goed is voor 650 km. Pisten. Je vindt hier toppen van 2.400 tot 2.800 meter. Chatel zelf ligt op ongeveer 1.200 meter boven de zeespiegel.

Chatel ligt op ongeveer 825 km van Eindhoven. Vanuit het dorp is het 2 minuten naar de Zwitserse grens (overgang bij de pas de Morgins) en ongeveer 25 minuten naar het meer van Geneve (Evian).

Het chalet maakt deel uit van een kleine residentie van ongeveer 12 individuele chalets "Les Grande Mouilles" genaamd, en ligt op ongeveer 850 meter lopen van het centrum van het dorp Chatel.

In het dorp is een VVV waar je alle mogelijke informatie kunt halen over Chatel en de omgeving. Er zijn een 15 - 20 tal restaurants in allerlei prijs en kwaliteits- categorieën en er is een bioscoop. Daarnaast zijn er diverse (toeristische) winkeltjes (kleding, souvenirs, sportartikelen, ski verhuur etc.), enkele bakkers, slagers en kleine supermarkten in het dorp. Buiten het dorp ligt een zeer grote “Intermarche" supermarkt waar nagenoeg alles te koop is.

Het prijsniveau in dit gebied is vergelijkbaar met dat van Nederlandse toeristische plaatsen, zeker niet duurder. Op onderdelen is het er zelfs zeer voordelig (restaurants). Ski materiaal huren en skipassen zijn er veel goedkoper dan in Zwitserland en ook goedkoper dan in sommige gebieden in Oostenrijk.