Actieve wintersport vakantie

Skiën

Chatel is een wintersportplaats bij uitstek. Vanaf medio december tot eind april kan er naar hartelust worden geskied. Voorwaarden is uiteraard dat er voldoende sneeuw is, maar u zult er verstelt van staan hoe fijn u in dit gebied nog kunt skiën na Pasen.
Chatel en haar pistes maken deel uit van het zeer uitgestrekte ski gebied van Portes Du Soleil. Er zijn een 4-tal Zwitserse dorpjes (o.a. Champery , Morgins en Champoussin) en een 4- tal Franse dorpjes ( o.a. Chatel, Morzine, Avoriaz en Les Gets) die samen dit gebied vormen. Binnen dit gebied kun je onafgebroken skiën. In totaal liggen hier 650 km. ski pisten die met elkaar in verbinding staan. Doordat het gebied zo groot is zijn er pistes van allerlei soorten voor zowel beginners als zeer gevorderden. Hoewel de pistes liggen tussen de 1.200 en 2.400 mtr. is het gebied bijzonder sneeuwzeker door de bijzonder gunstige ligging t.o.v. het meer van Geneve en het Rohnedal.

- Het ski gebied van Chatel heeft diverse opstapplaatsen voor de ski pisten.

- In het centrum van het dorp (850 mtr) is een grote telecabine. Met deze gondellift kom je al brij snel op 1.800 meter in het ski gebied van Super Chatel. Van hieruit kun je skiënd naar La Chapelle D'bondance (F), Morgins (CH) en Torgon (CH).

- De tweede grote lift in de gondellift van Linga. Deze lift ligt op 1.000 meter van het centrum van Chatel en bied de mogelijkheid om eindeloos te skiën in het gebied van Chatel.

- Aan het einde van het dal (ongeveer 4.000 meter uit het centrum van Chatel) zijn twee stoeltjesliften van Pres La Joux. Vanuit dezeopstapplaats heb je het snelste aansluiting met de liften die naar de andere gebieden van Portes Du Soleil (Avoriaz, Champery en Morzine) gaan.

- Wat u zeker niet moet vergeten is de grote gondellift van La Chapelle D’abondance. Het ligt in eerste instantie niet zo voor de hand om hier naar toe te gaan maar, zeker als u met eigen auto gaat, is dit niet ver weg, goed te bereiken en volop parkeergelegenheid. Vanuit deze opstapplaats kun je ook naar super Chatel en Torgon.

In Chatel is een kantoor van Ecole de Ski de France. Dit zit naast de VVV. Hier kunt u alle informatie krijgen over ski lessen die op alle pisten worden verzorgd (00-33-(0)4507.3.22.64.

Bobsleebaan

Aan het einde van het dal bij pres la joux is een bobsleebaan. Hier kun je zomer en winter met een bobslee naar beneden. De baan is ongeveer 500 meter lang en is zeer spectaculair. Kinderen tot 8 jaar mogen alleen samen me een volwassene afdalen.
Langlaufen (ski de fond)

In Chatel worden er diversen langlaufpisten geprepareerd. Zowel op de hoger gelegen pisten als in het dal. Deze gaan voornamelijk door de prachtige beboste omgeving van Chatel.
Wandelen

In de winter ligt er veel sneeuw. Wandelen kan dan op de wegen of met snowboots ook op de paden en in de omgeving van de pisten (je kunt met de lift mee naar boven tegen een speciaal gunstig tarief).
Schaatsen

Vlak bij de grensovergang is een visvijver. In de winter is deze uiteraard bevroren en hier kan dan worden geschaatst. Naast de vijver wordt ook regelmatig een kunstmatig aangelegde schaatsbaan (verlicht) opengesteld. Schaatsen kunnen dan worden gehuurd.

Meer informatie
Via de internet pagina's van Chatel en Portes du Soleil kunt u volop informatie krijgen open prijzen van skipassen, openstelling van pisten en liften, sneeuwcondities etc. Zie hiervoor Tips en links www.portesdusoleil.com